Pečená kuřecí stehna na zelí s bramborami a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kuřecí stehna na zelí s bramborami a česnekem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32064 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
180 g | Anglická slanina |
5 ks | Brambory |
1 špetka | Kmín drcený |
600 g | Kuřecí stehna |
2 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí bílé - sterilizované |
2 stroužek | Česnek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 155,1mg |
Draslík | 814,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 202,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Kmín drcený, Kuřecí stehna, Sůl, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kuřecí stehna na zelí s bramborami a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Zelí přecedíme (nálev odložíme), nakrájíme na kousky, vložíme s částí nálevu do většího pekáče. Zelí poklademe silnějšími plátky brambor, které posypeme na tenké plátky nakrájeným česnekem, na brambory rozložíme plátky slaniny a nakonec položíme osolená kuřecí stehna posypaná drceným kmínem. Pekáč přiklopíme a maso pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení podle potřeby přiléváme nálev ze zelí, aby se zelí nepřipálilo. |
2 | Po půl hodině pekáč odklopíme a kuřecí stehna dopečeme bez přikrytí. |