Vepřová žebírka smažená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka smažená
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 32070 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
10 ks | Vepřová žebra |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
400 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 494,9mg |
---|---|
Cholesterol | 63,4mg |
Draslík | 35,3mg |
Vláknina | 149,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 9,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová žebra, Víno rýžové čínské, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka smažená postup přípravy receptu:
1 | Každé žebírko rozporcujeme na 4 menší kousky. Dáme do misky se solí, pepřem, pěti kořeními a vínem. Několikrát obrátíme, aby se stejnoměrně namočila a necháme 2 hodiny marinovat. |
2 | Smícháme mouku a vejce a v tomto těstě obalíme všechny kusy žebírek. |
3 | Rozpálíme v předehřáté pánvi olej a smažíme žebírka 5 minut, poté vyndáme a necháme okapat. |
4 | Rozpálíme znovu olej a smažíme žebírka ješě minutu. Poté necháme okapat. |
5 | Nasekané jarní cibulky a chilli papričky přelijeme vřelým olejem a necháme 40 vteřin stát. |
6 | Žebírka podáváme se směsí soli a pepře ozdobená jarní cibulkou a chilli papričkou. |