Slepice na zelenině s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice na zelenině s olivami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32071 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
80 g | Olivy černé |
50 g | Slanina vepřová |
600 g | Slepice |
3 špetka | Sůl |
400 ml | Vývar slepičí |
300 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 119,5mg |
Draslík | 355,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Slanina vepřová, Slepice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Vývar slepičí, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice na zelenině s olivami postup přípravy receptu:
1 | V hlubokém rendlíku smažíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, poté vložíme zeleninu, podlijeme několika sběračkami vývaru ze slepice, osolíme, vsypeme kari koření, řádně promícháme a pod poklicí dusíme, dokud zelenina nezměkne. |
2 | K zelenině přimícháme maso z uvařené slepice, které jsme nakrájeli na nudličky, na půlky nakrájené olivy a důkladně prohřejeme. |