Jednoduchý recept

Tuňákem plněná rajčata

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32076

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Kapary
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
115 g Tuňák ve vlastní šťávě
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 744kJ
3% Sacharidy 11 g
15% Tuky 11 g
4% Sodík 70 mg
22% Bílkoviny 12 g

Tuňákem plněná rajčata postup přípravy receptu:

1

Na poloviny rozkrojíme rajčata, odstraníme dužinu. Vnitřek vymažeme rajčatovým protlakem, vložíme do pekáčku a zapékáme 15 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Poté necháme rajčata vychladnout.

2

Uděláme majonézu - rozmícháme žloutky s citronovou šťávou a kůrou. Za neustálého míchání přiléváme olivový olej do zhoustnutí majonézy. Do majonézy přidáme tuňáka, kapary, sůl a pepř.

3

Naplníme směsí rajčata a ozdobíme listy bazalky. Rajčata můžeme podávat jak teplá, tak vychlazená.

Poznámka

Z citronu nastrouhanou kůru. Z bazalky listy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept