Jednoduchý recept

Šťovíková omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3208
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

3 polévková lžíce Bešamel
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
150 g Šťovík
100 ml Víno bílé
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 894kJ
8% Sacharidy 29 g
35% Tuky 26 g
62% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 9 g

Šťovíková omáčka postup přípravy receptu:

1

Nejprve omyjeme šťovík, necháme okapat a povaříme v trošce osolené vody. Vyjmeme a zchladíme. Poté ho podusíme na rozehřátém másle a rozmixujeme.

2

Přilijeme zeleninový vývar a bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Na závěr přimícháme bešamelovou omáčku, osladíme a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.

3

Omáčka je vhodná k rybám, zejména k lososovi.

Poznámka

Bešamelovou omáčku připravíme viz recept "Bešamelová omáčka"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept