Jednoduchý recept

Hrušky s krupicovým pudinkem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 57 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 32082

Ingredience

250 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
400 g Hrušky
40 ml Likér Maraschino (Maraska)
320 ml Marmeláda meruňková
1000 ml Mléko polotučné
300 g Pšeničná krupice
40 ml Sherry brandy
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
80 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 ml Tresť vanilková
3 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 358kJ
29% Sacharidy 103 g
15% Tuky 11 g
0% Sodík 7 mg
19% Bílkoviny 11 g

Hrušky s krupicovým pudinkem postup přípravy receptu:

1

Hrušky rozkrojíme na půlky, vydlabeme jádřince, vložíme do hrnce, přisypeme vanilkový cukr, zalijeme vodou a povaříme 2 minuty. Necháme vychladnout.

2

Mezitím si uvaříme pudink. Mléko přivedeme k varu, přidáme vanilkovou esenci a moučkový cukr. Pomalu a za stálého míchání přisypáváme krupici, zmírníme oheň, pozvolna vaříme 18 až 20 minut. Stáhneme z ohně a do krupice vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně. Nakonec přimícháme brandy a likér, necháme vychladnout.

3

Pudink naporcujeme na talířky, navrch položíme hrušky, přidáme marmeládu a ozdobíme šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept