Hrušky s krupicovým pudinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 57 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky s krupicovým pudinkem
Celkový čas: | 57 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 32082 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
400 g | Hrušky |
40 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
320 ml | Marmeláda meruňková |
1000 ml | Mléko polotučné |
300 g | Pšeničná krupice |
40 ml | Sherry brandy |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
80 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
10 ml | Tresť vanilková |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 168,6mg |
Draslík | 73,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 129,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrušky, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér Maraschino (Maraska), Marmeláda meruňková, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Sherry brandy, Smetana 16% (pochoutková), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky s krupicovým pudinkem postup přípravy receptu:
1 | Hrušky rozkrojíme na půlky, vydlabeme jádřince, vložíme do hrnce, přisypeme vanilkový cukr, zalijeme vodou a povaříme 2 minuty. Necháme vychladnout. |
2 | Mezitím si uvaříme pudink. Mléko přivedeme k varu, přidáme vanilkovou esenci a moučkový cukr. Pomalu a za stálého míchání přisypáváme krupici, zmírníme oheň, pozvolna vaříme 18 až 20 minut. Stáhneme z ohně a do krupice vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně. Nakonec přimícháme brandy a likér, necháme vychladnout. |
3 | Pudink naporcujeme na talířky, navrch položíme hrušky, přidáme marmeládu a ozdobíme šlehačkou. |