Jednoduchý recept

Hrušky s mandlovým karamelem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 32083

Ingredience

120 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
300 g Hrušky
40 g Mandle
200 ml Voda pitná
300 g Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 062kJ
12% Sacharidy 42 g
12% Tuky 9 g
2% Sodík 42 mg
6% Bílkoviny 3 g

Hrušky s mandlovým karamelem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme moučkový cukr a jakmile začne lehce hnědnout, přisypeme drcené mandle, promícháme, odstavíme, necháme vychladnout. Karamel vložíme do hmoždíře a roztlučeme.

2

Hrušky rozkrojíme na čtvrtky, vyjmeme jádřince, uvaříme ve sladké vodě s vanilkovým cukrem. Vaříme 2 minuty, necháme vychladnout.

3

Do vychlazených pohárků vložíme porce zmrzliny, navrch položíme hrušky a posypeme mandlovým karamelem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept