Zapečené zeleninové chlebíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené zeleninové chlebíčky
Zapečené zeleninové chlebíčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32084 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
15 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
1 ks | Cuketa |
20 g | Hořčice |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
30 g | Olivy černé |
60 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
8 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 189,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Paprika červená, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené zeleninové chlebíčky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájenou na kolečka, plátky papriky, podélně nakrájenou cuketu a silné plátky rajčat vložíme do mísy. Dvě lžíce oleje smícháme s hořčicí a černým pepřem, nalijeme na zeleninu, opatrně promícháme. |
2 | Do alobalové misky rozprostřeme zeleninu a 3-4 minuty grilujeme po každé straně, dokud lehce nezhnědne. Dáme stranou a udržujeme teplé. |
3 | Veky z obou stran opečeme pod grilem a dokud jsou ještě teplé, potřeme. Na veku rozložíme zeleninu, poklademe olivy a pokapeme zbytkem oleje. Ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme. |