Chlebová polévka s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka s fazolemi
Chlebová polévka s fazolemi
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32090 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Ciabatta |
200 g | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 966,3mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 367,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ciabatta, Cibule, Fazole červené sterilované, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Ciabattu nakrájíme na kostičky a dáme péct do trouby asi na 10 minut. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek, smažíme doměkka. Přidáme fazole, rajčata, vývar a vaříme asi 5 minut. |
3 | Přidáme kostičky chleba a necháme ještě 5 minut zvolna vařit. Dochutíme solí, pepřem, ozdobíme bazalkou. |