Jednoduchý recept

Hrušky ve víně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 32091
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

80 g Cukr moučkový
600 g Hrušky
20 g Pomerančová kůra
10 g Skořice mletá
60 ml Smetana 33% (šlehačka)
600 ml Víno červené
150 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 166kJ
13% Sacharidy 45 g
5% Tuky 4 g
0% Sodík 7 mg
2% Bílkoviny 1 g

Hrušky ve víně postup přípravy receptu:

1

Hrušky nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince, vložíme do hrnce. Přisypeme cukr, strouhanou pomerančovou kůru, skořici, zalijeme červeným vínem. Povaříme 2 minuty. Hrušky vyndáme a rozdělíme do pohárků. Do vína přidáme rybízové želé, povaříme minutu a odstavíme. Ještě teplou šťávu nalijeme do pohárků na hrušky a dáme do lednice vychladit.

2

Před podáváním ozdobíme šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept