Recept

Vepřová panenka s žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 32094

Ingredience

2 polévková lžíce Hořčice
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
400 g Vepřová panenka
100 ml Víno jablečné
200 ml Vývar zeleninový
80 g Šalotka
200 g Žampiony čerstvé
25 g Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 208kJ
10% Sacharidy 35 g
7% Tuky 5 g
26% Sodík 529 mg
44% Bílkoviny 25 g

Vepřová panenka s žampiony postup přípravy receptu:

1

Na rozpálený olej dáme vepřové maso, které během asi 5 minut opečeme dozlatova z obou stran a potom vložíme do zapékací misky.

2

Do pánve vložíme kolečka šalotky a plátky žampionů, na mírném plameni je během asi 5 minut jemně osmahneme. Přidáme mouku a vše minutu za stálého míchání smažíme. Pomalu přiléváme vývar a víno, mícháme dohladka, přidáme hořčici a černý pepř. Vaříme další 3 minuty, stále mícháme, dokud nevznikne hustá omáčka.

3

Na plátky maso poklademe plátky jablka a přelijeme je omáčkou. Přiklopíme, 30 minut pečeme v troubě, dokud maso nezměkne. Zdobíme čerstvou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept