Steak se salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak se salsou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32097 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Koření Steak 7 pepřů |
10 g | Petržel - nať |
800 g | Vepřová kýta |
Na salsu | |
---|---|
60 g | Cibule |
2 kávová lžička | Křen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Rajčatová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 135,4mg |
Draslík | 929,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová kýta, Cibule, Křen, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Steak 7 pepřů, Petržel - nať, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak se salsou postup přípravy receptu:
1 | Z krkovičky nakrájíme steaky. Maso potřeme po všech stranách troškou oleje, posypeme pepřovým kořením. Rajčata krátce spaříme vroucí vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka, rajčata nasekáme najemno. Nasekanou hmotu dáme do mísy s rajskou šťávou, jednou lžící oleje, cibulí, křenem, petrželkou a černým pepřem, dobře promícháme. Zakryjeme a necháme jednu hodinu odpočinout. |
2 | Gril předehřejeme na střední stupeň. |
3 | Steaky dáme na grilovací mřížku a asi 5 minut grilujeme po každé straně, dokud nezhnědnou a nedosáhnou požadovaného stupně propečení. Podáváme se salsou a zdobíme čerstvou petrželkou. |