Recept

Štrůdl se švestkami a škvarky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 32100
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

50 g Cukr krystal
1 ks Cukr skořicový
4 polévková lžíce Džem rybízový
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká
80 g Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
200 g Švestky
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové škvarky
0,3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 928kJ
16% Sacharidy 57 g
19% Tuky 14 g
2% Sodík 44 mg
49% Bílkoviny 27 g

Štrůdl se švestkami a škvarky postup přípravy receptu:

1

Škvarky pomeleme na masovém strojku. Omyté švestky vypeckujeme, pokrájíme na čtvrtky a v hrnci je chvilku (5-7 minut) povaříme s 0,3 dl vody, ale dbáme na to, aby nebyly úplně rozvařené. Odstavíme je z plotny, přimícháme 50 g krystalového cukru, skořicový cukr a dáme je zchladit. Vlašské ořechy nastrouháme.

2

Do mísy si prosejeme hladkou mouku, přidáme žloutky, mléko, pomleté škvarky, prášek do pečiva, trošku soli a vše promícháme. Pak si směs dáme na vál a rukama těsto dobře vypracujeme. Hladké vláčné těsto rozválíme na placku o síle 1 cm a potřeme jí džemem z černého rybízu a povrch posypeme ořechy. Pak těsto zabalíme do závinu, který dáme na plech vyložený pečicím papírem. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a dáme ho do předem vyhřáté trouby. Pečeme pomalu při 180 °C přibližně 40-45 minut dozlatova.

3

Upečený štrůdl necháme rozležet do druhého dne, je pak mnohem chutnější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept