Polévka ze zvěřiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze zvěřiny
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32101 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
20 g | Houby sušené |
2 ks | Jalovec |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Srnčí maso |
3 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 70,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Jalovec, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze zvěřiny postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl, houby a cibuli a vaříme. Po dosažení varu snížíme teplotu, aby se polévka jen „převalovala“. |
2 | V mezičase na másle osmažíme ustrouhaný celer, přimícháme trochu vývaru a celer dusíme doměkka. |
3 | Když je maso v polévce vařené, přecedíme vývar, maso necháme prochladnout, poté je obereme z kostí a nakrájíme. Do vývaru vložíme udušený celer, obrané maso, zašleháme vajíčko a necháme ho srazit. Polévku zdobíme drobně posekanou petrželovou natí. |
Právě jsem polévku dovařila a je naprosto luxusní. Pouze jsem použila pro vývar srnčí kosti a okrájené maso. 1*