Podzimní zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podzimní zelenina
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32102 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
30 g | Bylinky čerstvé - svazek |
150 g | Celer řapíkatý |
60 g | Cibule |
130 g | Mrkev kořen |
5 g | Oregano sušené |
80 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
350 g | Pórek |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Tymián sušený |
60 ml | Víno jablečné |
200 g | Žampiony čerstvé |
500 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 707,8mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 980,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Oregano sušené, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Tymián sušený, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Víno jablečné, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podzimní zelenina postup přípravy receptu:
1 | Na kolečka nakrájíme cibuli, pórek, řapíkatý celer, mrkev, papriku, kostičky kořenné zeleniny a plátky žampionů, rajčata, jablečné víno cider, tymián, oregano a černý pepř podle chuti. Dáme do velké zapékací misky a dobře promícháme. |
2 | Přiklopíme pokličkou a pečeme 70 minut, dokud zelenina není propečená a měkká, přičemž jednou či dvakrát promícháme. Zdobíme čerstvými bylinkami. |