Recept

Tagliatelle s masovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32104
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
600 ml Hovězí vývar základní
25 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
15 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
130 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
250 g Vepřové maso mleté
120 ml Víno bílé
1 hrst Sýr Parmezán
450 g Těstoviny Tagliatelle
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,080 kcal
Kilojoule 4 518kJ
29% Sacharidy 103 g
63% Tuky 48 g
71% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Tagliatelle s masovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Cibuli, mrkve, celer a česnek pokrájíme nadrobno. V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem. Když máslo začne pěnit, vložíme zeleninu a slaninu nakrájenou na kostičky. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 10 minut, až je zelenina měkká.

2

Přidáme mleté vepřové a hovězí maso, snížíme teplotu a smažíme 10 minut na mírném ohni. Často mícháme a vařečkou oddělujeme kousky mletého masa. Dle chuti osolíme a opepříme. Znovu promícháme. Smažíme dalších 5 minut, až se směs mírně zredukuje.

3

Přimícháme nakrájená nakládaná rajčata a 250 ml hovězího vývaru. Uvedeme do varu. Pánev částečně zakryjeme poklicí a dusíme při velmi nízké teplotě 2 hodiny. Během této doby občas zamícháme a přidáváme hovězí vývar, který se pomalu vstřebává a vyvařuje.

4

Ke směsi přilijeme smetanu a za stálého míchání dusíme bez poklice dalších 30 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Omáčku ochutnáme, dle potřeby dokořeníme. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept