Karbanátky z uzené tresky s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z uzené tresky s bylinkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32105 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
140 g | Bramborová kaše |
3 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Hořčice dijonská |
45 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
85 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Treska uzená |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 365,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 169,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Cibulka jarní, Citronová kůra, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z uzené tresky s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Nafiletovanou uzenou tresku vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Vyjmeme z trouby, maso rozebereme na lupínky. |
2 | V míse smícháme bramborovou kaši s hořčicí, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, citronovou kůrou, šťávou a nasekanou petrželkou. Přidáme tresku, promícháme, osolíme a opepříme. |
3 | Směs rozdělíme na 12 stejných dílů a vytvarujeme karbanátky. Postupně je obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. |
4 | V pánvi na rozehřátém oleji smažíme karbanátky dozlatova. Po usmažení je vyjmeme na papírovou utěrku. |
5 | Podáváme horké, vhodnou přílohou je hlávkový salát a tatarská omáčka. |