Jehněčí jehla s chilli omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí jehla s chilli omáčkou
Jehněčí jehla s chilli omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32106 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
400 g | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Paprika červená |
100 g | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
150 ml | Víno červené |
160 g | Žampiony čerstvé |
Na dip | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
40 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 80,5mg |
Draslík | 558,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 951,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Paprika červená, Paprika žlutá, Rozmarýn čerstvý, Víno červené, Žampiony čerstvé, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí jehla s chilli omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Olej, 4 lžíce červeného vína, citrónovou šťávu, rozmarýn a černý pepř podle chuti smícháme na marinádu. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso, ponoříme je do marinády, zakryjeme pokličkou a vložíme na 2 hodiny do chladničky. |
2 | Jehněčí, papriky a žampiony rovnoměrně napícháme na čtyři kovové jehly. Marinádu uchováme. |
3 | Rajčata, vývar, cibuli, chilli papričku, rajský protlak, česnek, černý pepř a zbytek vína dáme do velké pánve a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut mírně vaříme, dokud omáčka nezhoustne.Zatím grilujeme jehly na rozpáleném grilu, dokud maso nezměkne, přičemž špízy pravidelně otáčíme a potíráme marinádou. Podáváme s chilli omáčkou. |