Recept

Jehněčí jehla s chilli omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32106

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
400 g Jehněčí maso
1 polévková lžíce Olej olivový
100 g Paprika červená
100 g Paprika žlutá
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
150 ml Víno červené
160 g Žampiony čerstvé
Na dip
1 ks Chilli paprička
40 g Cibule
400 g Krájená rajčata s bazalkou
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 352kJ
4% Sacharidy 15 g
20% Tuky 15 g
6% Sodík 123 mg
27% Bílkoviny 15 g

Jehněčí jehla s chilli omáčkou postup přípravy receptu:

1

Olej, 4 lžíce červeného vína, citrónovou šťávu, rozmarýn a černý pepř podle chuti smícháme na marinádu. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso, ponoříme je do marinády, zakryjeme pokličkou a vložíme na 2 hodiny do chladničky.

2

Jehněčí, papriky a žampiony rovnoměrně napícháme na čtyři kovové jehly. Marinádu uchováme.

3

Rajčata, vývar, cibuli, chilli papričku, rajský protlak, česnek, černý pepř a zbytek vína dáme do velké pánve a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut mírně vaříme, dokud omáčka nezhoustne.Zatím grilujeme jehly na rozpáleném grilu, dokud maso nezměkne, přičemž špízy pravidelně otáčíme a potíráme marinádou. Podáváme s chilli omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept