Špagety s masovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s masovými knedlíčky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32109 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli paprička |
1 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
350 g | Hovězí maso mleté |
30 ml | Mléko polotučné |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 ml | Protlak rajčatový |
400 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
130 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 140,2mg |
Draslík | 537,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Chléb pšeničný (bílý), Cukr krupice, Hovězí maso mleté, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Špagety, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Mleté hovězí vložíme do velké mísy. Přidáme vejce, polovinu množství nahrubo nakrájené petržele a mleté sušené chilli papričky. Osolíme a opepříme. |
2 | Krajíc bílého chleba bez kůrky natrháme na malé kousky, vložíme do menší misky, navlhčíme mlékem. Necháme 5 minut máčet, poté prsty vymačkáme přebytečné mléko, chléb rozdrobíme na masovou směs. Vše promícháme a rukama důkladně prohněteme, aby vznikla hladká a mírně lepkavá směs. |
3 | Ze směsi uválíme malé kuličky. Z daného množství bychom měli získat 40 až 60 malých kuliček. Kuličky položíme na plech a necháme je 30 minut chladnout v lednici. |
4 | Na pánvi zahřejeme olej. Kuličky usmažíme dozlatova ze všech stran. Do velkého hrnce nalijeme nekoncentrovaný rajský protlak a hovězí vývar. Mírně ohřejeme, nasypeme zbývající mleté chilli papričky a cukr. Dle chuti osolíme a opepříme. Do směsi přidáme hotové masové knedlíčky a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a přikryjeme poklicí. Vaříme 20 minut. |
5 | Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny přelijeme omáčkou, posypeme zbývající petrželí a podáváme spolu s miskou nastrouhaného parmezánu. |