Recept

Špagety s masovými knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32109
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli paprička
1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 kávová lžička Cukr krupice
350 g Hovězí maso mleté
30 ml Mléko polotučné
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
300 ml Protlak rajčatový
400 g Špagety
1 špetka Sůl
130 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 910 kcal
Kilojoule 3 806kJ
31% Sacharidy 111 g
35% Tuky 26 g
61% Sodík 1 g
88% Bílkoviny 50 g

Špagety s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Mleté hovězí vložíme do velké mísy. Přidáme vejce, polovinu množství nahrubo nakrájené petržele a mleté sušené chilli papričky. Osolíme a opepříme.

2

Krajíc bílého chleba bez kůrky natrháme na malé kousky, vložíme do menší misky, navlhčíme mlékem. Necháme 5 minut máčet, poté prsty vymačkáme přebytečné mléko, chléb rozdrobíme na masovou směs. Vše promícháme a rukama důkladně prohněteme, aby vznikla hladká a mírně lepkavá směs.

3

Ze směsi uválíme malé kuličky. Z daného množství bychom měli získat 40 až 60 malých kuliček. Kuličky položíme na plech a necháme je 30 minut chladnout v lednici.

4

Na pánvi zahřejeme olej. Kuličky usmažíme dozlatova ze všech stran. Do velkého hrnce nalijeme nekoncentrovaný rajský protlak a hovězí vývar. Mírně ohřejeme, nasypeme zbývající mleté chilli papričky a cukr. Dle chuti osolíme a opepříme. Do směsi přidáme hotové masové knedlíčky a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a přikryjeme poklicí. Vaříme 20 minut.

5

Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny přelijeme omáčkou, posypeme zbývající petrželí a podáváme spolu s miskou nastrouhaného parmezánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept