Recept

Bílkový dort s mandlemi

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 3211

Ingredience

2 ks Broskve
220 g Cukr krupice
40 g Mandle
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Solamyl
4 ks Vaječný bílek slepičí
60 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 137kJ
10% Sacharidy 35 g
18% Tuky 13 g
2% Sodík 34 mg
8% Bílkoviny 4 g

Bílkový dort s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Šleháme bílky, postupně přidáme cukr, škrob a ocet. Z tuhého sněhu uděláme dvě kola o průměru 18 cm na plechu s pečícím papírem a posypeme je mandlovými lupínky.

2

Pečeme hodinu na 120°C. Vypneme troubu a dort v ní necháme vychladnout.

3

Smetanu ušleháme, polovinu natřeme na jednu placku, přiklopíme druhou a pokryjeme zbylou šlehačkou. Broskve nakrájené na plátky smícháme s dezertním vínem a ozdobíme dort.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept