Bílkový dort s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílkový dort s mandlemi
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3211 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
2 ks | Broskve |
220 g | Cukr krupice |
40 g | Mandle |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Solamyl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
60 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 34,4mg |
Draslík | 159,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílkový dort s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Šleháme bílky, postupně přidáme cukr, škrob a ocet. Z tuhého sněhu uděláme dvě kola o průměru 18 cm na plechu s pečícím papírem a posypeme je mandlovými lupínky. |
2 | Pečeme hodinu na 120°C. Vypneme troubu a dort v ní necháme vychladnout. |
3 | Smetanu ušleháme, polovinu natřeme na jednu placku, přiklopíme druhou a pokryjeme zbylou šlehačkou. Broskve nakrájené na plátky smícháme s dezertním vínem a ozdobíme dort. |
4 | Ihned podáváme. |