Jehněčí ragú s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí ragú s paprikami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32112 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Jehněčí krkovice |
60 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 49,4mg |
Draslík | 513,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí krkovice, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí ragú s paprikami postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme jehněčí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme a opepříme. Smažíme 10 minut, až je maso osmahnuté ze všech stran, často mícháme. |
2 | Přimícháme nakrájený česnek a bobkové listy. Přilijeme víno a vaříme, až se omáčka mírně vyvaří. |
3 | Přilijeme zbývající olej, oloupaná rozkrájená rajčata a papriky, které jsou zbavené zrníček a nakrájené na kostičky. Vše promícháme. Znovu osolíme a opepříme. Přikryjeme pánev pokličkou a zvolna dusíme 50 minut, až je maso měkké. Občas zamícháme a pokud je omáčka příliš hustá, rozředíme ji trochou vody. Před podáváním vyjmeme bobkové listy. |