Recept

Jelení ragú s brokolicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 32113
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Brokolice
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
600 g Jelení maso
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
3 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
200 ml Víno červené
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 893kJ
7% Sacharidy 26 g
22% Tuky 17 g
15% Sodík 294 mg
72% Bílkoviny 41 g

Jelení ragú s brokolicí postup přípravy receptu:

1

Jelení maso vložíme do litru vroucí vody a vaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a na míse necháme vychladnout, poté nakrájíme na větší kousky.

2

Do půl litru vroucí vody dáme vařit brokolici do měkka. Poté ji prolijeme studenou vodou, necháme řádně okapat, rozebereme na růžičky.

3

V hlubokém rendlíku na másle s olejem smažíme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme koření, mouku, smažíme světlou jíšku. Do hotové jíšky zašleháme 300 ml vývaru z masa a alespoň čtvrt hodiny vaříme. Poté přimícháme víno, šťávu z pomeranče, ještě povaříme a osolíme.

4

Do hotové omáčky vložíme maso, brokolici a prohřejeme.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept