Letní pěna s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní pěna s rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 32114 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kg | Rajčata |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,2 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Želatina |
2 polévková lžíce | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 22,9mg |
Draslík | 418,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Pažitka, Rajčata, Sůl, Želatina, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní pěna s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nejprve přelijeme horkou a potom studenou vodou a pak |
2 | z nich stáhneme slupku. Rozpůlíme je, vnitřek rajčat i se semínky vydlabeme lžičkou a propasírujeme přes hrubé sítko. |
3 | K propasírovaným vnitřkům přidáme rajčatový protlak, sůl a pepř, v mixéru rozmixujeme. |
4 | V kastrůlku s vodou na mírném ohni rozpustíme želatinu, kterou rychle vmícháme do rozmixované směsi a uložíme do chladničky ztuhnout. Během chlazení směs občas promícháme. |
5 | Do vychlazené rajčatové směsi opatrně vmícháme našlehanou šlehačku a nasekané bylinky. Tuto hmotu rozdělíme do šesti olejem vymazaných formiček a dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí vyklopíme formičky na talíře a ozdobíme bazalkou, nebo řeřichou a cherry rajčaty, která předem namočíme v dresinku. |
Poznámka
Pokrm se připravuje 5 minut a 30 minut chladí v chladničce.