Jednoduchý recept

Letní pěna s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 32114
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Pažitka
0,2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kg Rajčata
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,2 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Želatina
2 polévková lžíce Zelenina nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 106 kcal
Kilojoule 442kJ
2% Sacharidy 8 g
10% Tuky 7 g
3% Sodík 51 mg
5% Bílkoviny 3 g

Letní pěna s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Rajčata nejprve přelijeme horkou a potom studenou vodou a pak

2

z nich stáhneme slupku. Rozpůlíme je, vnitřek rajčat i se semínky vydlabeme lžičkou a propasírujeme přes hrubé sítko.

3

K propasírovaným vnitřkům přidáme rajčatový protlak, sůl a pepř, v mixéru rozmixujeme.

4

V kastrůlku s vodou na mírném ohni rozpustíme želatinu, kterou rychle vmícháme do rozmixované směsi a uložíme do chladničky ztuhnout. Během chlazení směs občas promícháme.

5

Do vychlazené rajčatové směsi opatrně vmícháme našlehanou šlehačku a nasekané bylinky. Tuto hmotu rozdělíme do šesti olejem vymazaných formiček a dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí vyklopíme formičky na talíře a ozdobíme bazalkou, nebo řeřichou a cherry rajčaty, která předem namočíme v dresinku.

Poznámka

Pokrm se připravuje 5 minut a 30 minut chladí v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept