Recept

Sladkokyselé letní zelí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32118
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
6 krajíc Chléb toastový
4 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Cukr třtinový
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
650 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 882kJ
19% Sacharidy 70 g
18% Tuky 14 g
34% Sodík 674 mg
27% Bílkoviny 15 g

Sladkokyselé letní zelí postup přípravy receptu:

1

Očištěné zelí nakrájíme na proužky, košťály odstraníme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, nakrájíme na kostky.

2

Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na pánvi na olivovém oleji. Asi po 3 minutách přidáme zelí a rajčata, zakapeme octem, osladíme, osolíme a opepříme. Zvolna povaříme 4 minuty.

3

Toastový chléb nakrájíme na kostičky, spolu s prolisovaným česnekem osmahneme na 2 lžících oleje.

4

Salát podáváme posypaný česnekovými krutonky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept