Opékané žampiony s bylinkovým sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané žampiony s bylinkovým sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 32119 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
7 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
15 g | Ricotta |
6 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pažitka, Šalotka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékané žampiony s bylinkovým sýrem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou šalotku a česnek nadrobno nakrájíme, mírně podusíme v kastrole na oleji. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, restujeme je asi 4 minuty. |
2 | Nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku, pokrm podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Krémový sýr smícháme s nasekanou pažitkou a podáváme zvlášť v mističce k opékaným žampionům. |
Poznámka
Pažitku můžeme nahradit jinými čerstvými bylinkami.