Jednoduchý recept

Bílkové dortíky s hnědým cukrem

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3212

Ingredience

175 g Cukr třtinový
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Solamyl
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 547kJ
4% Sacharidy 15 g
9% Tuky 7 g
1% Sodík 26 mg
3% Bílkoviny 2 g

Bílkové dortíky s hnědým cukrem postup přípravy receptu:

1

Bílky ušleháme s hnědým cukrem, octem a škrobem, do tuhého sněhu.

2

Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a naplníme sněhem.

3

Pečeme hodinu na 120°C, vypneme troubu a dortíky v ní necháme vychladnout.

4

Potom opatrně seřízneme vršky dortíků, naplníme šlehačkou a přiklopíme vršky.

5

Podáváme se sklenkou pomerančového likéru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept