Bílkové dortíky s hnědým cukrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílkové dortíky s hnědým cukrem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3212 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
175 g | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Solamyl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 22,9mg |
Draslík | 41,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílkové dortíky s hnědým cukrem postup přípravy receptu:
1 | Bílky ušleháme s hnědým cukrem, octem a škrobem, do tuhého sněhu. |
2 | Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a naplníme sněhem. |
3 | Pečeme hodinu na 120°C, vypneme troubu a dortíky v ní necháme vychladnout. |
4 | Potom opatrně seřízneme vršky dortíků, naplníme šlehačkou a přiklopíme vršky. |
5 | Podáváme se sklenkou pomerančového likéru. |