Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32122
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 hrst Bazalka
6 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Cukr krupice
30 ml Olej olivový
200 g Párky lahůdkové - loupané
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 špetka Šafrán
1 špetka Sůl
75 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny konzumní

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 700kJ
21% Sacharidy 76 g
36% Tuky 27 g
25% Sodík 503 mg
43% Bílkoviny 24 g

Těstoviny s uzeninou postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi zahřejeme olej. Vložíme česnek, uzeniny nakrájené na malé kousky a polovinu množství lístků bazalky. Uzeniny smažíme dozlatova, často mícháme. Vyndáme a odstraníme česnek. Přimícháme nakrájená rajčata, prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme do pánve. Přimícháme šafrán, cukr, lžičku soli, dle chuti opepříme. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a povaříme 25 minut. Občas zamícháme.

2

Mezitím připravíme těstoviny dle návodu na obalu.

3

Omáčku ochutnáme, popřípadě dokořeníme. Přilijeme ji k uvařeným těstovinám a promícháme. Poté ještě přimícháme třetinu nastrouhaného parmezánu a zbývající bazalku. Opět promícháme a ihned podáváme posypané zbývajícím parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept