Těstoviny s uzeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s uzeninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32122 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
6 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
30 ml | Olej olivový |
200 g | Párky lahůdkové - loupané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 242,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cukr krupice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Párky lahůdkové - loupané, Pepř černý mletý, Šafrán, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s uzeninou postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi zahřejeme olej. Vložíme česnek, uzeniny nakrájené na malé kousky a polovinu množství lístků bazalky. Uzeniny smažíme dozlatova, často mícháme. Vyndáme a odstraníme česnek. Přimícháme nakrájená rajčata, prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme do pánve. Přimícháme šafrán, cukr, lžičku soli, dle chuti opepříme. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a povaříme 25 minut. Občas zamícháme. |
2 | Mezitím připravíme těstoviny dle návodu na obalu. |
3 | Omáčku ochutnáme, popřípadě dokořeníme. Přilijeme ji k uvařeným těstovinám a promícháme. Poté ještě přimícháme třetinu nastrouhaného parmezánu a zbývající bazalku. Opět promícháme a ihned podáváme posypané zbývajícím parmezánem. |