Recept

Bažant pečený na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32126

Ingredience

1 ks Bažant obecný
2 ks Bobkový list
4 ks Jalovec
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
2 ks Pepř černý celý
100 g Slanina vepřová
3 špetka Sůl
600 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

92% Kalorie 1,824 kcal
Kilojoule 7 633kJ
11% Sacharidy 39 g
133% Tuky 100 g
42% Sodík 838 mg
330% Bílkoviny 186 g

Bažant pečený na česneku postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěného bažanta na prsou a stehnech prošpikujeme polovinou slaniny, kterou jsme nakrájeli na klínky. Slaninu, která nám zbude, nakrájíme na kostičky a uškvaříme.

2

Bažanta potřeme česnekem utřeným se solí a vložíme do zapékací mísy, přilijeme slaninu, přidáme máslo, jalovec, koření, mírně podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení bažanta přeléváme výpekem, podle potřeby podlijeme horkou vodou.

3

Upečeného bažanta vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple. Šťávu na sporáku zredukujeme, zaprášíme moukou, chvíli smažíme, poté rozšleháme s vodou a alespoň deset minut povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept