Recept

Rigatoni s bresaolou a paprikami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32129
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 hrst Bazalka
150 g Bresaola - Sušená hovězí šunka
1 ks Cibule
30 ml Olej olivový
4 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
450 g Těstoviny Rigatoni
120 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 829 kcal
Kilojoule 3 470kJ
19% Sacharidy 68 g
19% Tuky 14 g
73% Sodík 1 g
48% Bílkoviny 27 g

Rigatoni s bresaolou a paprikami postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a tence nakrájené plátky bresaoly. Pánev přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 7 minut, až je cibule měkká. Vložíme papriky nakrájené na kostičky, víno, 1 lžičku soli a pepř. Dobře promícháme a necháme povařit 15 minut.

2

Přimícháme nakládaná nakrájená rajčata, zvýšíme teplotu, za stálého míchání uvedeme k bodu varu. Poté teplotu snížíme a pánev znovu zakryjeme poklicí. Povaříme 20 minut, až jsou papriky měkké. Občas zamícháme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

3

Omáčku ochutnáme, dle potřeby dokořeníme. Přilijeme ji k těstovinám, přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu. Promícháme a ihned podáváme ozdobené lístky bazalky a posypané zbylým parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept