Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32132

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Husa divoká
2 špetka Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
3 špetka Sůl
200 ml Zakysaná smetana
Mořidlo
2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 ks Hřebíček
5 ks Jalovec
5 ks Nové koření celé
250 ml Ocet kvasný lihový
5 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Tymián sušený
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 429kJ
15% Sacharidy 55 g
47% Tuky 35 g
33% Sodík 661 mg
30% Bílkoviny 17 g

Marinovaná divoká husa postup přípravy receptu:

1

Husu pečlivě očistíme, osolíme a alespoň na dva dny vložíme do mořidla. Během moření husu obracíme.

2

Mořidlo připravíme svařením vody s octem, cibulí a kořením.

3

Husu z mořidla vyjmeme, necháme řádně okapat a prsa prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Celou husu osolíme a opepříme.

4

V pekáči rozpustíme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, vložíme cibuli nakrájenou na kolečka, přilijeme dvě sběračky mořidla a husu pečeme v předehřáté troubě. Během pečení husu poléváme výpekem a podle potřeby podléváme mořidlem.

5

Upečenou husu vyjmeme z pekáče, do šťávy vmícháme smetanu a husu do pekáče vrátíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept