Marinovaná divoká husa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná divoká husa
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32132 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Husa divoká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
3 špetka | Sůl |
200 ml | Zakysaná smetana |
Mořidlo | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
5 ks | Jalovec |
5 ks | Nové koření celé |
250 ml | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 885,7mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana, Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Nové koření celé, Pepř černý celý, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Jalovec, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Husa divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná divoká husa postup přípravy receptu:
1 | Husu pečlivě očistíme, osolíme a alespoň na dva dny vložíme do mořidla. Během moření husu obracíme. |
2 | Mořidlo připravíme svařením vody s octem, cibulí a kořením. |
3 | Husu z mořidla vyjmeme, necháme řádně okapat a prsa prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Celou husu osolíme a opepříme. |
4 | V pekáči rozpustíme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, vložíme cibuli nakrájenou na kolečka, přilijeme dvě sběračky mořidla a husu pečeme v předehřáté troubě. Během pečení husu poléváme výpekem a podle potřeby podléváme mořidlem. |
5 | Upečenou husu vyjmeme z pekáče, do šťávy vmícháme smetanu a husu do pekáče vrátíme. |