Hustá cizrnová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hustá cizrnová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32134 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 ks | Ančovičky konzervované |
6 stroužek | Česnek |
500 g | Cizrna |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
6 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 28,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Hovězí vývar základní, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hustá cizrnová polévka postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na rozehřátém oleji lehce podusíme oloupanou, nasekanou šalotku a rozmačkaný česnek. |
2 | Asi po 4 minutách přidáme ančovičky a rajčata. Přilijeme vývar, přidáme nasekané lístky šalvěje. |
3 | Nakonec do polévky přidáme okapanou cizrnu, podle chuti sůl a pepř, ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme konzervovanou cizrnu.