Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 32141

Ingredience

6 g Bazalka
6 g Bobkový list
1 ks Cibule
40 g Cukr třtinový
1 kg Hovězí svíčková
5 dl Hovězí vývar základní
20 g Mouka pšeničná hladká
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
3 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
20 ml Protlak rajčatový
6 g Rozmarýn čerstvý
8 g Sůl
6 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 465kJ
7% Sacharidy 25 g
21% Tuky 16 g
63% Sodík 1 g
107% Bílkoviny 60 g

Hovězí v pivu postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na kostky, na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme nadvakrát maso asi 8 minut ze všech stran dohněda. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme 3 minuty cibuli, poprášíme moukou a cukrem a opečeme další 2 minuty. Zalijeme pivem a vývarem a za stálého míchání minutu povaříme.

2

Přelijeme směs do pekáče, přidáme rajský protlak a bouquet garni z bobkového listu, bazalky, rozmarýnu a šalvěje, vrátíme na pekáč maso, osolíme, opepříme a zakryté dáme péct.

3

Pečeme na mírnou teplotu 2 a půl hodiny, podle potřeby podléváme vývarem a občas maso promícháme. Před podáváním vyjmeme bylinky a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept