Hovězí v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí v pivu
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32141 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 g | Bazalka |
6 g | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
40 g | Cukr třtinový |
1 kg | Hovězí svíčková |
5 dl | Hovězí vývar základní |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
3 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
20 ml | Protlak rajčatový |
6 g | Rozmarýn čerstvý |
6 g | Šalvěj čerstvá |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Cibule, Cukr třtinový, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí v pivu postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na kostky, na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme nadvakrát maso asi 8 minut ze všech stran dohněda. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme 3 minuty cibuli, poprášíme moukou a cukrem a opečeme další 2 minuty. Zalijeme pivem a vývarem a za stálého míchání minutu povaříme. |
2 | Přelijeme směs do pekáče, přidáme rajský protlak a bouquet garni z bobkového listu, bazalky, rozmarýnu a šalvěje, vrátíme na pekáč maso, osolíme, opepříme a zakryté dáme péct. |
3 | Pečeme na mírnou teplotu 2 a půl hodiny, podle potřeby podléváme vývarem a občas maso promícháme. Před podáváním vyjmeme bylinky a ozdobíme nasekanou petrželkou. |