Jednoduchý recept

Krupicový pudink s vínem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 32143

Ingredience

300 g Cukr moučkový
250 g Krupice dětská
240 g Marmeláda rybízová
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
6 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 354kJ
27% Sacharidy 97 g
8% Tuky 6 g
7% Sodík 141 mg
20% Bílkoviny 11 g

Krupicový pudink s vínem postup přípravy receptu:

1

Víno s vodou přivedeme k varu, přisypeme pomalu krupici, promícháme a pozvolna vaříme 20 minut. Odstavíme, přisypeme cukr, špetku soli, přimícháme rozkvedlaná vejce a sníh z bílků. Hrnec vložíme do většího hrnce s trochou vody a povaříme ve vodní lázni asi 15 minut. Nalijeme do máslem vymazaných formiček a necháme vychladnout.

2

Hotový pudink podáváme s rybízovou marmeládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept