Krupicový pudink s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicový pudink s vínem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 32143 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
300 g | Cukr moučkový |
250 g | Krupice dětská |
240 g | Marmeláda rybízová |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 87,8mg |
Draslík | 151,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicový pudink s vínem postup přípravy receptu:
1 | Víno s vodou přivedeme k varu, přisypeme pomalu krupici, promícháme a pozvolna vaříme 20 minut. Odstavíme, přisypeme cukr, špetku soli, přimícháme rozkvedlaná vejce a sníh z bílků. Hrnec vložíme do většího hrnce s trochou vody a povaříme ve vodní lázni asi 15 minut. Nalijeme do máslem vymazaných formiček a necháme vychladnout. |
2 | Hotový pudink podáváme s rybízovou marmeládou. |