Ovocný aspik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný aspik
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 32145 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
150 g | Borůvky |
150 g | Maliny |
150 g | Rybíz červený |
120 ml | Sirup malinový |
15 g | Želatina bílá plátky |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 188,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Maliny, Rybíz červený, Želatina bílá plátky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný aspik postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny naložíme do hrnku s vodou podle návodu na obalu. Budeme potřebovat 6 plátků. Jakmile želatina nabobtná, vmícháme ji do 700 ml horké vody, pomalu mícháme, až se rozpustí. Želatinu nevaříme. |
2 | Promícháme rybíz, borůvky a maliny. Polovinu směsi nasypeme do formiček, zalijeme polovinou množství želatiny a necháme trochu ztuhnout. Do formiček nasypeme druhou polovinu ovoce a znovu zalijeme zbylou želatinou. Po ztuhnutí vyklopíme a podáváme s malinovým sirupem. |
Jfjhfjrjfivhfnfnjdjdhfhfnbrvtdgjekekdidhbfgdyhdjekeicuchfvrfgryuejemdmkcicufhfbrghrjdmkficufhfbrghrhdjdmfkfifhrnrb!!!!!¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!