Jogurtový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový závin
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3215 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
1 ks | Cukr vanilka |
1 hrst | Hrozinky |
4 ks | Jablka |
200 g | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
30 dkg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
25 dkg | Tuk Hera jedlý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 20,3mg |
Draslík | 282,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Jablka, Jogurt bílý, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový závin postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, jogurtu a hery zpracujeme těsto. Rozdělíme je na dvě části a necháme v chladu odpočinout. |
2 | Potom těsto rozválíme na obdélníkovou placku, kterou dáme na plech. |
3 | Dno těsta, které budeme plnit, namažeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, cukrem, skořicí, rozinkami a drcenými ořechy. Zabalíme do závinu. |
4 | Potřeme máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Toto úžasné těsto musím opravdu moc pochválit. Velice dobře se s ním pracuje, netrhá se, je prostě fajn. Já nedávám jablka přes celý rozválený plát těsta, ale jen v takovém pruhu a těsto pak z obou stran přehodím přes sebe a okraj těsta je dole. Když jsou šťavnatější jablka, dá se do nich přidat trochu vanilkového pudinku v prášku. Moc chválím a doporučuji vyzkoušet.
Ještě dodám, že jablek jsem dala více, než uvádí recept.