Recept

Koláčky s drobenkou z Podkrkonoší

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32150

Ingredience

180 g Cukr krupice
5 polévková lžíce Cukr krystal
1 kávová lžička Cukr moučkový
20 g Droždí
0,5 dl Mléko polotučné
1 kg Mouka polohrubá
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
230 g Máslo čerstvé
200 g Povidla hrušková
200 g Povidla švestková
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 755 kcal
Kilojoule 3 157kJ
35% Sacharidy 125 g
31% Tuky 24 g
4% Sodík 88 mg
26% Bílkoviny 15 g

Koláčky s drobenkou z Podkrkonoší postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme kvásek: smícháme 0.5 dl vlažného mléka s 20 g kvasnic s 1 lžičkou cukru.

2

Do mísy si dáme polohrubou mouku, vaječné žloutky, cukr, kvásek a rozpuštěné vlahé máslo (180 g). Dobře těsto zpracujeme, zakryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.

3

V misce si smícháme 5 lžic krystalového cukru s 5 lžícemi hrubé mouky a 50 g pokrájeného tuhého másla. Prsty vše promneme, až utvoříme drobenku.

4

Vykynuté těsto si dáme na pomoučený vál, válečkem vyválíme plát o síle asi 2 cm.

5

Rádýlkem nakrájíme čtverečky přibližně 6 x 6 cm, na polovinu koláčků dáme lžičku hruškových povidel, další koláčky budou se švestkovými povidly. Cípy těsta pomocí prstů spojíme těsně k sobě a zatočíme, aby se nám koláče nerozpojily.

6

Koláčky potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme drobenkou a poklademe je na plech, vyložený pečicím papírem, asi 2 cm od sebe. Necháme je 10 minut kynout. Poté je dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180-200°C přibližně 15-20 minut dozlatova.

7

Koláčky podáváme vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept