Zapečené mango s mascarpone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené mango s mascarpone
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32153 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
100 g | Cukr třtinový |
10 g | Limetková kůra |
40 ml | Limetková šťáva |
4 ks | Mango |
250 g | Mascarpone |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Řecký jogurt |
1 polévková lžíce | Rum |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 244,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Limetková šťáva, Mango, Rum, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Mascarpone, Máslo čerstvé, Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené mango s mascarpone postup přípravy receptu:
1 | Manga oloupeme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme nad mísou na kousky. |
2 | Jogurt a sýr mascarpone smícháme, vmícháme do něj mletý zázvor a limetkovou kůru se šťávou a rum. |
3 | Mango rozdělíme do 6 malých zapékacích misek. Lžící na něj rozprostřeme směs z mascarpone, posypeme cukrem a poklademe hoblinkami másla. |
4 | Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Dezert grilujeme 3 minuty, dokud nezačne lehce hnědnout. Necháme chvíli chladnout a podáváme. |