Portská hruška - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Portská hruška
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32154 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
2 kg | Hrušky |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Sýr kozí |
2 polévková lžíce | Sýr smetanový 65% |
200 g | Cukr krupice |
150 g | Jogurt bílý |
200 ml | Víno portské |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 20,9mg |
Draslík | 516,0mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Sýr kozí, Cukr krupice, Jogurt bílý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr smetanový 65%, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Portská hruška postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme 600 ml vody, portské, přidáme cukr a vše přivedeme k varu. Oloupeme hrušky a vyřízneme jádřince, potřeme citrónovou šťávou a postavíme je rovně do tekutiny. Během 15 minut uvaříme téměř doměkka, přičemž horní část hrušek občas polijeme tekutinou. Necháme 2 minuty chladnout a hrušky dáme na talíř. |
2 | Tekutinu svaříme na sirup dokud se dvě třetiny nevypaří. Necháme |
3 | 2 minuty zchladnout a pak vmícháme zbytek citrónové šťávy. |
4 | Sýry rozmačkáme a smícháme s jogurtem. Dochutíme pepřem. Hrušky naplníme směsí sýrů. Na servírovací talíře lžičkou nalijeme trochu sirupu, doprostřed postavíme hrušku a přelijeme ji další lžící sirupu. |