Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 32154

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
2 kg Hrušky
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr kozí
2 polévková lžíce Sýr smetanový 65%
200 g Cukr krupice
150 g Jogurt bílý
600 ml Voda pitná
200 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 729kJ
21% Sacharidy 75 g
4% Tuky 3 g
5% Sodík 103 mg
12% Bílkoviny 7 g

Portská hruška postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme 600 ml vody, portské, přidáme cukr a vše přivedeme k varu. Oloupeme hrušky a vyřízneme jádřince, potřeme citrónovou šťávou a postavíme je rovně do tekutiny. Během 15 minut uvaříme téměř doměkka, přičemž horní část hrušek občas polijeme tekutinou. Necháme 2 minuty chladnout a hrušky dáme na talíř.

2

Tekutinu svaříme na sirup dokud se dvě třetiny nevypaří. Necháme

3

2 minuty zchladnout a pak vmícháme zbytek citrónové šťávy.

4

Sýry rozmačkáme a smícháme s jogurtem. Dochutíme pepřem. Hrušky naplníme směsí sýrů. Na servírovací talíře lžičkou nalijeme trochu sirupu, doprostřed postavíme hrušku a přelijeme ji další lžící sirupu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept