Recept

Dušené vepřové ledvinky na anglické slanině

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 32156

Ingredience

30 g Anglická slanina
3 ks Cibule
5 polévková lžíce Kečup ostrý
1 l Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
3 kávová lžička Sůl
30 g Uzené maso vařené
2 l Vývar z hovězích kostí
1 ks Citrony
200 g Hovězí ledviny

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 652kJ
11% Sacharidy 38 g
55% Tuky 41 g
124% Sodík 2 g
68% Bílkoviny 38 g

Dušené vepřové ledvinky na anglické slanině postup přípravy receptu:

1

Umyté a vyčištěné ledvinky namočíme na 2 hodiny do mléka. Po vyjmutí z mléka usušíme, opepříme a potřeme kečupem. Mezi ně vložíme plátek uzeného masa, zabalíme do anglické slaniny a v hrnci na zpěněné cibuli po všech stranách prudce na sádle opečeme.

2

Podlijeme vývarem a necháme dusit přibližně 20 minut. Potom ledvinky z hrnce vybereme. Do smetany dáme hladkou mouku, pořádně rozšleháme, vylijeme jí do hrnce a krátce povaříme, aby se nám uvařila dobrá omáčka.

3

Nakonec dochutíme citrónovou šťávou a solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept