Dušené vepřové ledvinky na anglické slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené vepřové ledvinky na anglické slanině
Dušené vepřové ledvinky na anglické slanině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 32156 |
Ingredience
30 g | Anglická slanina |
3 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 l | Mléko plnotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
3 kávová lžička | Sůl |
30 g | Uzené maso vařené |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Citrony |
200 g | Hovězí ledviny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 268,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Sůl, Citrony, Hovězí ledviny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Uzené maso vařené, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené vepřové ledvinky na anglické slanině postup přípravy receptu:
1 | Umyté a vyčištěné ledvinky namočíme na 2 hodiny do mléka. Po vyjmutí z mléka usušíme, opepříme a potřeme kečupem. Mezi ně vložíme plátek uzeného masa, zabalíme do anglické slaniny a v hrnci na zpěněné cibuli po všech stranách prudce na sádle opečeme. |
2 | Podlijeme vývarem a necháme dusit přibližně 20 minut. Potom ledvinky z hrnce vybereme. Do smetany dáme hladkou mouku, pořádně rozšleháme, vylijeme jí do hrnce a krátce povaříme, aby se nám uvařila dobrá omáčka. |
3 | Nakonec dochutíme citrónovou šťávou a solí. |