Ravioli plněné krabí směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli plněné krabí směsí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32157 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
25 g | Fazolové klíčky |
450 g | Krabí maso mražené |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
0,5 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
16 plátek | Těsto Wonton |
1 ks | Vejce slepičí |
125 g | Zelí čínské |
1 kávová lžička | Olej olivový jedlý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 127,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové klíčky, Limetková šťáva, Olej arašídový (podzemnicový), Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krabí maso mražené, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Těsto Wonton, Olej olivový jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli plněné krabí směsí postup přípravy receptu:
1 | Smícháme krabí maso, pokrájené čínské zelí, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, papriku a fazolové klíčky. Osolíme, opepříme a necháme stát 15 minut. |
2 | Plátky wontonového těsta položíme na pracovní podložku. Do středu každého plátku dáme lžící trochu krabí směsi. Potřeme okraje rozšlehaným vejcem, těsto přeložíme napůl a vytlačíme vzduch. Okraje stlačíme k sobě. |
3 | Rozehřejeme olej a smažíme po částech ravioli cca 4 minuty, dokud nezačnou hnědnout. Jednou obrátíme a poté vyndáme a necháme okapat. |
4 | Zbývající náplň prohřejeme v pánvi a ravioli postříkáme olivovým olejem a podáváme s náplní. |