Rolky plněné garnáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rolky plněné garnáty
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 32160 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Bambusové výhonky |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
125 g | Garnát obecný |
8 plátek | Listové těsto |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
4 polévková lžíce | Omáčka švestková |
1 špetka | Pepř černý mletý |
90 g | Rýže dlouhozrnná |
3 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 578,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Cukr krupice, Olej rostlinný, Omáčka švestková, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Listové těsto, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Rýže dlouhozrnná, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rolky plněné garnáty postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme ve woku olej a přidáme nakrájenou okurku, mrkev a bambusové výhonky. Smažíme 3 minuty, přidáme garnáty a rýži a 2 minuty smažíme. Osolíme a opepříme. |
2 | Smícháme sójovou omáčku, vodu s cukrem a škrobovou moučkou, přidáme do pánve a minutu vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout. |
3 | Přemístíme lžící náplň na plátky těsta. Okraje navlhčíme a svineme plátky tak, aby byla náplň zakryta. |
4 | V rozehřáté pánvi s olejem smažíme rolky, aby byly zlatavé a křupavé. Necháme je okapat a podáváme teplé např. se švestkovou omáčkou. |
Poznámka
Rýže musí být vařená.